Mapa meshcore
Mapa meshcore
Nie wiem jak to jest w innym terenie, ale mam wrażenie, że mapa to jedno a rzeczywistość to drugie. Objechałem Beskid Niski i okazało się, że to co na mapie to fikcja. wprawdzie 18go jakimś cudem wpadło mi 29 nodów, ale nic po za tym.
- Załączniki
-
- a9d9489f-442d-4ccf-a428-7e45059a089a.jpeg (60.15 KiB) Przejrzano 678 razy
Re: Kanały publiczne MeshCore
Chyba w złym temacie odpisałeś, ale tak, masz rację - mapa na stronie nie jest aktualną reprezentacją użytkowników. W przeciwieństwie do MeshTastic, tu nie tworzy się sama. Użytkownik musi świadomie zdecydować że chce byc na niej umieszczony. To bardziej taki katalog osób które chcą się pochwalić.
Mapa kontaktów w aplikacji jest bardziej rzetelna, ale polega na lokalizacji podawanej dobrowolnie.
Mapa kontaktów w aplikacji jest bardziej rzetelna, ale polega na lokalizacji podawanej dobrowolnie.
Re: Kanały publiczne MeshCore
Dokładnie mam takie same odczucia, że tu chodzi o pochwały. Ja durny kombinuję z antenami, że niby ktoś tam ma być. Mapką którą zamieściłem faktycznie powstała sama, tylko nie wiem jak to do mnie dotarły te pakiety, pomimo analizy hopów którymi to wpadło. W niedziele zrobiłem rekonesans i jak się okazało mapka internetowa to czysta fikcja.